Tuesday, May 24, 2011

Kawin Lambat?

Salam korang..



Hari ni topik kat Hot Fm pasal kawin lambat.. erm pendapat korang kan nape kes cam ni terjadi dan rekod nye digolongi oleh kaum HAWA.. dulu aku pon nyaris2 gak kot kawin lambat.. penhujung umur 25 nk masuk umur 26 mak bapak aku dah set kan time untuk aku kawin.. nape erk? huhuhu.. padahal mcm muda lagi.. hakikatnye aku plan mula2 nak kawin umur 28..tp diorg cakap lambat sangat.. lagi2 adik aku dah 'langkah bendul'.. 

Mungkin sikap/sifat seseorang tetambah anak perempuan, membuatkan famili risau kalau kawin lambat2 sangt.. so soalan2 yg slalu keluar.."bile nak kawin" "bila nk kawin" tp bg aku kalau lelaki kawin lambat xpe lg kot.. mcm x pelik jerk..tp kalau perempuan yg kawin lambat..mcm2 suare keluar "x laku la tu".. "hantaran mahal la tu".. "demand la tu" erm..mcm2.. tp hakikat sebenarnye adalah.. JODOH di tangan Tuhan kan.. kalau beriye seting bile nak kawin tpp bile dah tiba mase nye kalau xde Jodoh, xjadi gak kan.. contoh nye "Bercinta" beriye nak rak bercinte...tp x semestinye ke jinjang pelamin kan... bg aku Jodoh tu adalah RAHSIA Tuhan.. hanya Dia yg tau rahsia disebalik Jodoh yang ditakdirkan untuk kita.. 

Oleh itu hargai la pasangan kite sebaik-baiknya kan.. cuba perbaiki keadaan/masalah di dalam hubungan.. bukan bila ada masalah terus cari lain..yela xsemestinye 'yg lain' tu xde  masalah kan..xde manusia yg Tuhan jadi kan sebagai Insan yg sempurna.. Kita lemah..lemah dr segala aspek..tp kite juga ade kelebihan masing-masing.. indahnya ciptaan Tuhan ;)

2 comments:

MK said...

bab kawin dah jadi mcm isu besar gler skang ni..ada yg nak grand, ada yg nak tu, nak ni..yg jadi mangsa, kaum adam...hukhuk

keroro said...

ala pompuan makin lama, makin xlaku, laki makin lama, makin hot...haha